scan fruittuin 140109

Staniastate

Na een vakantie en de griep zijn we weer een maand verder en dat terwijl er zulk leuk nieuws is, waar ik uw hulp bij nodig heb. Landschapsarchitect Els van der Laan is in het bezit van een kopie van een tekening van Staniastate van de hand van Lucas Roodbaard, waar Gerrit Vlaskamp een boomgaard overheen getekend heeft. De boomgaard is in 1883 aangelegd op verzoek van Wilco van Welderen Rengers, de burgemeester van Leeuwarden.

De originele tekening is zoek, maar we zouden hem natuurlijk graag willen exposeren in het Fries Museum. Mijn vraag is dus: Wie weet waar de originele tekening is?

2 gedachten over “Staniastate

 1. W.J. Nijholt-Vlaskamp

  L.S.

  Lijkt me zeer interessant om meer hiervan te ontdekken; heb helaas geen twitter en face-book; misschien is er nog een manier om contact met Aly van der Mark te krijgen?
  Er zijn veel voorvaderen van mij in m.n. Het Bilt te vinden…..Ben wel benieuwd of er een connectie is???

  Alvast hartelijk dank voor uw reactie,

  vriendelijke groeten,
  Hanneke Nijholt-Vlaskamp

  Reageren
  1. Gerrit Vlaskamp Bericht auteur

   Dag Hanneke,
   Door een misverstand een late reactie, ik hoop dat je hem nog leest. In het Bildt wonen voornamelijk afstammelingen van Arent Vlaskamp, een broer van de eerste Lambartus. Arent was de laatste hortulanus van de Universiteit van Franeker. Mocht je nog contact willen, ik woon in Hurdegaryp, sta wel in het telefoonboek.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *