Aanleiding & organisatie

De gevonden Bosgra-administratie, een aantal jaar gelden, was voor Landschapsbeheer Friesland aanleiding de bijzondere tuinen van Vlaskamp te inventariseren. In samenwerking met ‘Vlaskampkenner’ Aly van der Mark. Het onderzoek startte in 2011 en werd voltooid in het voorjaar van 2013. Centraal stonden vragen als: Wie zijn de huidige eigenaren? Wat resteert er nog van het oorspronkelijke ontwerp? En hoe kunnen de tuinen er in de toekomst weer uitzien?

Symposium

Uitvoerend onderzoeker was Anne Wolff, zij is verbonden aan het kenniscentrum ‘Landschap’ van de Rijksuniversiteit Groningen. Wolff presenteert haar onderzoeksresultaten tijdens een mini-symposium op 14 juni 2013. Aanwezige tuineigenaren wordt een beeld verschaft van de huidige toestand van hun tuin ten opzichte van Vlaskamp’s origineel. Ook kunnen ze workshops volgen voor onderhoud.

Interactieve kaarten

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan interactieve kaarten waarop Vlaskamp’s tuinen te zien zijn. Zodra deze gereed zijn, kunt u ze via deze pagina bekijken. Houd tot die tijd de website of zijn facebook en twitter in de gaten.

Meer over Landschapsbeheer Friesland en de aanleiding van de inventarisatie.